ANDA SAKIT TIROID?

BENGKAK DI LEHER?

MENCARI PENAWAR TIROID?

“JANGAN BIARKAN SAKIT TERLALU LAMA, MAKIN MELARAT NANTI”

Dah Habis Ikhtiar Mencari Ubat Tiroid ? Belum Ada Kesan?

Jom Kami Bantu Dengan PL JUS PLUS.. Penawar Tiroid Paling Mujarab !!

“JANGAN BIARKAN SAKIT TERLALU LAMA, MAKIN MELARAT NANTI”

Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

VERSI 2018

>>>MOHON BACA SAMPAI HABIS<<<

Dah Habis Ikhtiar Mencari Ubat Tiroid? Belum Ada Kesan?

Jom Kami Bantu Dengan PL JUS PLUS.. Penawar Tiroid Paling Mujarab !!

APAKAH YANG DIKATAKAN DENGAN SAKIT TIRIOD?

Apabila menyebut mengenai tiroid, pasti setiap individu membayangkan penghidapnya akan mengalami beng­kak pada bahagian leher yang kelihatan dengan jelas. Hakikatnya, tidak semua pesakit mengalami tanda bengkak berkenaan. Di sebalik tanda bengkak, ramai yang tidak mengetahui, menggeletar, rasa panas, cepat marah, mudah berpeluh dan marah antara beberapa tanda seseorang itu mengalami gangguan tiroid.

Sakit Tiroid ialah satu kelenjar di bahagian depan leher dan menjaga beberapa fungsi utama badan. Penyakit tiroid boleh mempengaruhi hampir semua bahagian badan dan mendatangkan bahaya kepada kesihatan. Penyakit tiroid lebih kerap berlaku dalam kalangan wanita berbanding lelaki dan ia juga boleh berlaku semasa dan selepas kehamilan.

Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Secara anatomi, kelenjar tiroid terbahagi dua sama seperti rama-rama. Dua hormon dikeluarkan kelenjar ini iaitu hormon tiroksin (T4) dan triiodotiroksin (T3). Hormon ini mengawal kadar perjalanan kebanyakan fungsi badan yang dipanggil metabolisme. Peningkatan hormon ini bermakna metabolisme badan meningkat dan begitulah sebaliknya jika hormon terbabit berkurangan.

Dengan metabolisme yang tinggi, penghidapnya mungkin berasa panas dan begitulah sebaliknya. Jadi kelenjar tiroid membantu fungsi badan berlangsung pada kadar yang selamat dan berkesan. Kawalan kelenjar ini dilakukan oleh kelenjar pituitari pada otak melalui hormon perangsang tiroid. Apabila hormon tiroid banyak, penyakit hipertiroidisma berlaku dan sekiranya hormonnya sedikit, ia mengakibatkan penyakit hipotiroidisma. Penyakit kencing manis juga boleh menganggu pengeluaran hormon tiroid. 

Hipotiroidisma

Penyakit ini berlaku apabila kelenjar tiroid tidak berfungsi secara optimum sehinggakan hormon tidak dikeluarkan secukupnya. Ubat yang diambil untuk merawat fungsi sakit tiroid yang berlebihan juga boleh menyebabkan penyakit hipotiroidisma. Lazimnya, penyakit hipotiroidisma ini disebabkan oleh keradangan pada kelenjar itu yang dipanggil tiroiditis. Penyakit ini juga dikenali sebagai penyakit Hashimoto. Penyakit autoimun ini merangsang pertahanan badan supaya mengeluarkan antibodi terhadap kelenjar tiroid.

Akibatnya, otak mengeluarkan isyarat melalui hormon perangsang tiroid supaya kelenjar tiroid bekerja dengan lebih kuat. Ini menyebabkan kelenjar itu membesar yang dipanggil goiter. Lama-kelamaan, kelenjar tiroid tidak lagi dapat mengeluarkan hormon yang diperlukan oleh badan.Sementara itu, cara pemakanan yang tidak betul juga boleh menyebabkan hipotiroidisma.

Ujian paras darah hormon tiroid akan dilakukan untuk mengesahkan penghidapnya sememangnya menghidap hipotiroidisma. Sekiranya paras hormon normal, mungkin individu itu mempunyai penyakit lain dan ujian lanjutan mungkin diperlukan. Hormon tiroid akan diberikan supaya paras hormon tiroid badan kembali normal dan terdapat kemungkinan anda terpaksa mengambil hormon ini selama-lamanya.

Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Penyakit ini berlaku apabila kelenjar penyakit tiroid mengeluarkan hormon secara berlebihan. Ini menyebabkan metabolisma badan meningkat. Penyakit ini lazimnya berlaku pada wanita sekitar usia 20 hingga 40 tahun. Penyakit Grave ialah penyebab utama peningkatan aktiviti kelenjar ini. Kebiasaannya ia kelihatan pada bahagian mata penghidapnya.

Penyakit hipertiroid ini boleh juga menyebabkan ribut tiroid terutama apabila individu itu mengalami masalah kesihatan lain yang akut. Ribut tiroid ini menyebabkan penghidapnya demam, peningkatan degupan jantung, dan juga perubahan fungsi otak seperti kekusutan pemikiran, sawan, cemas keterlaluan dan mungkin juga menyebabkan koma. Rawatan yang diberikan akan mengurangkan pengeluaran hormon tiroid dan ubat untuk mengurangkan degupan jantung juga mungkin perlu diberikan.

Sekiranya rawatan yang diberikan gagal, mungkin rawatan menggunakan iodin beradioaktif diberikan dengan niat untuk memusnahkan sebahagian kelenjar tiroid. Pembedahan juga salah satu daripada kaedah rawatan yang boleh membantu. Sekiranya individu itu mendapati ada bengkak kecil iaitu nodular pada kelenjar tiroid, pemeriksaan perlu dilakukan untuk mengetahui sama ada ia kanser ataupun masalah nodular biasa. Menurutnya, pemeriksaan ultrabunyi dan juga biopsi atau penggunaan jarum perlu dilakukan. Rawatan lanjut akan dibincangkan doktor dengan pesakit ketika sesi rawatan kesihatan susulan.

Tiroid semasa hamil

Penyakit tiroid memberikan risiko pada ibu hamil dan juga kandungan. Oleh itu, wanita hamil perlu menjalani pemeriksaan kesihatan semasa lawatan pertama ke klinik ibu mengandung. Menerusi sesi rawatan, anda boleh mengandung secara normal dan selamat walaupun disahkan mempunyai tiroid. Rawatan juga mungkin diubah dos ubatnya secara berkala di samping ujian darah dan juga ujian lain yang difikirkan perlu. Rawatan iodin beradioaktif tidak akan diberikan kepada pesakit semasa mengandung. Ada juga sesetengah ibu mengalami masalah tiroid selepas bersalin. Ia dipanggil postpartum tiroiditis dan lazimnya paras hormon tiroid ibu terbabit kembali kepada paras normal dengan pantas.

SIAPAKAH YANG BERISIKO MEMPUNYAI TIROID?

 • Penderita Hiperparatiroid
 • Penderita Hipertiroid
 • Penderita Anoreksia Nervosa
 • Hamil dan Menyusui
 • Pola Makan yang Tidak Tepat
 • Pemakai Obat Kortikosteroid
 • Perokok
 • Peminum Kopi Berlebihan
 • Peminum Alkohol

APAKAH PUNCA BERLAKUNYA TIROID?

 • Kekurangan iodin (biasanya berlaku di kalangan penduduk Himalaya)
 • Kehamilan – Ini kerana keperluan hormon lebih banyak diperlukan untuk ibu dan anak. Tiroid ini bersifat sementara dan hilang selepas kelahiran 
 • Goitrogen – elak memakan makanan mentah seperti sayur kubis serta bayam kerana meningkatkan risiko mendapat tiroid
 • Radiasi – misalnya letupan nuklear di Russia menyebabkan ramai penduduk mendapat kanser tiroid. Pemeriksaan sinaran-X boleh mengesan tiroid
 • Genetik
 • Autoimmune Graves Disease

APA KATA MEREKA SELEPAS MENGGUNAKAN PL JUS PLUS SEBAGAI PENAWAR TIROID? 

Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

BAGAIMANA PL JUS PLUS BERFUNGSI MENJADI PENAWAR TIROID?

PL Jus Plus akan membantu dari segi pengecutan kembali bengkak atau ketumbuhan kecil dalaman ketika mengalami sakit tiroid. Pemakanan secara berterusan dengan sukatan yang betul dapat memulihkan masalah yang dihadapi dalam masa tiga hingga empat minggu bergantung kepada tahap kesihatan masing-masing.

Ianya merawat secara dalaman dan tidak memberi kesan sampingan kepada ibu mengandung dan kanak-kanak. Ini kerana PL Jus Plus telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sebagai produk makanan tambahan serta 100% adalah buatan muslim. PL Jus Plus adalah hasil daripada campuran 10 herba terpilih iaitu dengan kaedah hemopati untuk tujuan perubatan dan khasiat yang terbaik.

Kebanyakkan yang kita dengar ramai wanita hamil di Malaysia yang mengalami sakit tiroid, rata-rata daripada mereka mengambil jalan mudah iaitu melalui pembedahan. Tapi sakit tiroid masih juga berlaku selepas beberapa bulan atau tahun.

Ya, PL Jus Plus membantu anda menjadi penawar tiroid…best kan? Insyallah tidak perlu dibedah…..

Berikut adalah jenis-jenis khasiat herba yang digunakan dalam PL Jus Plus untuk sakit tiroid secara tradisional :

Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna

VERSI 2018

testimoni 2Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna

Durian Belanda

Khasiat durian belanda ini memberikan kesan anti tumor, anti kanser yang sangat kuat dan terbukti secara perubatan untuk menyembuhkan segala jenis kanser. Khasiatnya juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fugus dan berkesan melawan pelbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress dan menormalkan kembali sistem saraf yang tidak baik. Durian belanda adalah khasiat yang boleh digunakan dalam penawar tiroid.

Bidara

Bidara adalah salah satu buah yang digunakan dalam merawat luka, sakit fibroid dan ulser, membantu menyembuhkan penyakit paru-paru dan demam. Biji bidara ini dapat menghentikan loya, muntah dan sakit perut semasa kehamilan. Daun Bidara ini dapat membantu dalam masalah hati, demam dan asma. Selain itu, rebusan akarnya juga dapat menurunkan suhu panas badan disamping pengecutan pada ketumbuhan tiroid. 

Guarana

Dari kulit, isi dan buah guarana sangat berkhasiat seperti tanin yang mampu menjaga usus tahap sihat, menjaga anti bakteria, serta menjadi antioksidan dalam badan. Gizi dalam buah guarana amat diperlukan dalam tubuh untuk memaksimumkan tenaga dalam kerja harian. Jadi, herba guarana amat berkhasiat dalam menjadi ubat fibroid serta penyakit dalaman. 

Madu Asli

Salah satu khasiat keunikan madu adalah kerana madu mempunyai khasiat zat antibiotik yang aktif melawan serangan pelbagai kuman patogen penyebab penyakit. Beberapa penyakit infeksi daripada patogen yang dapat dicegah adalah saluran pernafasan, batuk, demam, penyakit luka, pencernaan dan penyakit kulit. Madu mempunyai komponen kimia koligemik yakni asetilkolin. Ianya berfungsi untuk melancarkan peredaran darah dan mengurangkan tekanan darah.

Halia

Halia adalah antioksidan. Berkesan seperti antibiotik bila dimakan atau disapukan. Bahan-bahan gingerol dan shogaol dalam halia dikatakan boleh bertindak membasmi, menyekat ketumbuhan fibroid, dan penyebaran kanser prostat, usus, payudara dan ovari. Selain itu, halia juga berfungsi sebagai mengurangkan kesakitan bagi pesakit arthritis.

Goji

Goji adalah buah yang kaya dengan vitamin, mineral, protein dan antioksidan dan ianya mempunyai zat besi yang lebih banyak daripada bayam. Goji juga mempertingkatkan sistem dalam tubuh selain mempunyai vitamin A, C, B1, B2, E, Omega 3, Omega 6 dan Omega 9. Antara khasiat goji yang paling ajaib adalah dapat memanjangkan usia serta melambatkan diri daripada kelihatan tua menerusi anti-oksidan yang tinggi.

 

Kurma

Buah kurma mempunyai fungsi yang amat penting dalam mencegah dan mengurangkan risiko kanser. Ini disebabkan kurma kaya dengan khasiat yang berkesan dalam menguranhkan dan mencegah kanser. Antara khasiat yang terdapat dalam kurma termasuklah vitamin A, C, E dan magnesium.

Manggis

Manfaat buah manggis paling utama adalah mengubati dan mencegah kanser. Maka manfaat buah ini dapat dikatogorikan menjadi salah satu ‘bentuk tanaman ubat’. Antara khasiat manggis adalah mencegah kanser, mengurangi rasa sakit, mencegah infeksi, kaya antioksidan, baik untuk tekanan darah tinggi.

Zaitun

Minyak zaitun mengandungi asid lemak tidak tepu yang dikelaskan sebagai ‘monounansaturated’ yang mampu merendahkan kolestrol merbahaya di dalam darah. Jika dilihat ramai masyarakat kita menggunakan zaitun dalam pemakanan untuk mengurangkan kolestrol selain dapat mencegah daripada terkena serangan jantung.

Tinn

Buah tinn merupakan buah yang kaya akan gizi kerana mengandungi molekul gula, vitamin serta mineral. Khasiat buah ini dihasilkan dari kandungan nutrisinya. Sejumlah nutrisi seperti protein, mineral, vitamin, zat besi dan kalsium di dalam buah tinn.

ADAKAH PL JUS PLUS MEMBERI KESAN SAMPINGAN SEMASA PROSES MERAWAT TIROID?

Secara amnya, PL Jus Plus tiada kesan sampingan. Walaubagaimanapun, terdapat sebahagian kecil pengguna mengalami kesan sampingan yang ringan seperti pening kepala, panas badan, kerap buang air besar dan sebagainya. Jika keadaan ini berlaku, anda dinasihatkan untuk mengurangkan pengambilan Jus dgn 1 sudu sahaja. Anda juga disarankan minum lebih air untuk mengatasinya.

SEDANG MENJALANI RAWATAN DOKTOR BOLEHKAH AMALKAN PL JUS PLUS?

Ya, boleh. Jus Plus adalah pemakanan tambahan yang diperbuat 100% dari buah-buahan sahaja. Tiada bahan kimia/dadah terlarang yang terkandung di dalamnya yang mana boleh mengganggu rawatan doktor. Malah, pihak kami tidak sekali-kali menggalakkan pengguna untuk berhenti makan ubat tanpa nasihat doktor. Sila jarakkan pengambilan antara Jus Plus dengan ubat-ubatan sekurang-kurangya 1 jam supaya penyerapan tidak terganggu.

PENGESAHAN KESIHATAN

Disclaimer : Pengesahan Surat daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

LIHAT LAGI TESTIMONI MEREKA….

Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna

Disclaimer : Testimoni ini adalah testimoni sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna

JOM DAPATKAN PL JUS PLUS SEKARANG !!!

VERSI 2018

 • 260 ml / 0.3 gram
 • Buatan Muslim / Halal
 • Pati Durian Belanda, Goji, Guarana, Madu Asli, Manggis, Tinn, Zaitun, Bidara, Halia
 • Botol Plastik & Tahan Lasak
 • Harga Berpatutan

CARA MAKAN PL JUS PLUS

 • Makan dua sudu pagi dan dua sudu malam sebelum makan untuk kesihatan dan sakit tidak kronik
 • Makan tiga sudu pagi dan tiga sudu malam untuk rawatan dan sakit kronik
 • Boleh dimakan oleh lelaki, perempuan, wanita mengandung dan ketika datang bulan serta kanak-kanak berumur dua tahun ke atas (enam tahun ke bawah kurangkan dos)
 • Jika sedang mengambil ubat hospital, selang 1-2 jam baru makan PL Jus Plus. (tidak disaran berhenti terus daripada mengambil ubat hospital)
 • Banyakkan minum air masak dan kurangkan pengambilan kopi dan nescafe
 • Dinasihatkan letak dalam peti ais untuk kesan yang lebih mujarab dari segi penawar tiroid.

PL PLUS

260ml

SENARAI HARGA :

========================

*SEMENANJUNG*

1 kotak = RM60

#Termasuk Kos Poslaju

================================

*SABAH/SARAWAK*

1 kotak = RM65

#Termasuk Kos Poslaju

===========================

YA , SAYA BERMINAT NAK BELI !

===========================

PROMOSI RAMADHAN

PENGELUAR

cropped-395ebf2.jpg

AINRIES (CT0031555-W)

HAJI ZULKARNAEN BIN ABDULLAH

PRODUK SEJAK 2014

012-2326192

Share is Sunnah